2022. január 20. csütörtökFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Újabb CNSU-határozat: ezekben a kivételes esetekben mehetnek be egy bevásárlóközpontba az oltatlanok

2021. október 25. 14:30, utolsó frissítés: 14:30

Újabb határozatot fogadott el hétfői ülésén az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU), amelyben - többek között - megszabják azokat a kivételes eseteket, amikor oltatlanok számára is engedélyezett a belépés a bevásárlóközpontokba, közintézményekbe.


A 2021/94-es határozat leszögezi, hogy minden olyan gazdasági egységbe, amely nem élelmiszereket forgalmaz, csak oltási vagy a COVID-19-ből való felgyógyulást bizonyító igazolvánnyal engedélyezett a belépés. Ez alól csak azok a gyógyszertárak képeznek kivételt, amelyek nem bevásárlóközpontokban vagy benzinkutaknál működnek.

Ugyanezen határozat szerint zöldigazolvány és negatív teszteredmény nélkül is engedélyezett a közintézményekbe, illetve az állami tőkéjű önálló ügyvitelű vállalatok székhelyére való belépés a következő esetekben:

- a közrend és közbiztonság érdekében lefolytatott közigazgatási eljárás résztvevői számára;

- bírósági, fegyelmi, szabálysértési eljárás résztvevői számára;

- egészségügyi vagy szociális ellátásra szoruló személyek számára;

- az oltóközpontoknál oltásra jelentkezők számára.

Egy másik cikkely szerint oltási vagy a COVID-19-ből való felgyógyulást bizonyító igazolvány hiányában is engedélyezett a belépés a bevásárlóközpontokba a következő esetekben:

- negatív teszt felmutatásával engedélyezik a hozzáférést a bevásárlóközpontokban működő közszolgáltatási egységekhez, ha az illető igazolni tudja látogatásának okát;

- az oltóközpontoknál oltásra jelentkezők számára.
(agerpres)

Illusztráció: MTI/Vajda János

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS