2021. december 5. vasárnapVilma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Megint nincs egyetlen szabad intenzív terápiás ágy sem a koronavírusos betegek kezelésére

2021. október 25. 15:47, utolsó frissítés: 15:47

Országosan egyetlen szabad intenzív terápiás ágy sem áll jelenleg rendelkezésre Covid-19-betegek kezelésére, leszámítva azokat, amelyeket az alapbetegségük mellett koronavírussal is megfertőződött pácienseknek különítettek el különböző kórházakban - tájékoztatott hétfőn a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).


Az egészségügyi minisztérium adatai szerint hétfőn 1707 intenzív terápiás ágy volt elkülönítve koronavírus betegek számára. Országosan rendelkezésre áll emellett 159 tartalék intenzív terápiás ágy a Covid-19-betegek számára, ebből a tartalékból pótolják a kórházak szükségleteit.

Országosan jelenleg összesen 1855 intenzív terápiás ágyat foglalnak el koronavírussal fertőzött páciensek. Ez kilenccel több, mint az előző nap bejelentett 1846-os szám.

A GCS emlékeztet, hogy folyamatosan dolgoznak az intenzív terápiás ágyak és az intenzív osztályra kerülő betegeket ellátó szakszemélyzet számának növelésén. Elsősorban az olyan személyeknek szánt ágyak számát igyekeznek növelni, akik alapbetegségük mellett koronavírussal is megfertőződnek, mivel esetükben a társbetegség magas kockázati tényezőt jelent, állapotuk könnyebben válságosra fordulhat. (agerpres, hírszerk)

Illusztráció: Daniel Roberts képe a Pixabay -en.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS