2021. december 5. vasárnapVilma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

PSD: a korlátozások következetlenségéről árulkodik, hogy miközben az iskolákat bezárják, a játéktermek tovább működhetnek

2021. október 25. 18:08, utolsó frissítés: 18:08

A Szociáldemokrata Párt (PSD) szerint "önkényes és ellentmondásos" intézkedéseket hoztak a hatóságok a koronavírus-járvány megfékezésére.


Hétfői közleményében a PSD leszögezi: hiteltelen a kormány, amikor a járványhelyzet súlyosságára hivatkozva bezárja az iskolákat, és közben engedélyezi a játéktermek működését, ez ugyanis azt sugallja, hogy mégsem olyan súlyos a helyzet.

"Ennek az aránytalan és következetlen döntésnek a hátterében az áll, hogy a kormány képtelen volt meghozni a szükséges intézkedéseket a tanév megfelelő előkészítésére" - nyomatékosítják.

A PSD szerint az oktatási minisztérium által elrendelt kényszervakáció a kormány "katasztrofális kudarcának" a következménye. A szociáldemokraták felróják a kabinetnek, hogy bár már júliustól kérték az időszakos tesztelés bevezetését az iskolákban, a kormány "nem volt képes" megvásárolni a non-invazív teszteket. Ugyanakkor - vélik - azért rendeltek el kényszervakációt online oktatás helyett, hogy "álnok módon" elkerüljék a gyermekfelügyeleti szabadság esetén járó támogatások kifizetését.

A PSD azt is sérelmezi, hogy egy hétfői döntéssel a magániskolákat is bezárták, noha ezek a tanintézetek az oktatási miniszter által kért valamennyi biztonsági intézkedést meghoztak, és minden követelménynek eleget tettek.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS