2021. november 29. hétfőTaksony
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Oltóközpontot és tesztelési rendelőt nyit a BBTE a hallgatók, tanárok és hozzátartozóik számára

2021. október 25. 18:20, utolsó frissítés: 18:20

Covid-elleni oltóközpontot és tesztelési rendelőt nyitott a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) - közölte hétfőn a felsőoktatási intézmény sajtóirodája.


A létesítmény a Iuliu Haţieganu egyetemi sportpark 21-es bentlakásában található klinikán működik, és nyitva áll minden BBTE-s hallgató, az egyetem alkalmazottai és családtagjaik előtt, függetlenül attól, hogy az oltási folyamat melyik szakaszában vannak (első, második vagy harmadik dózis beadására várnak).

'Szeretnénk a lehető leghamarabb visszatérni a normális kerékvágásba, és a világjárvány nyilvánvalóan korlátozza a tudományos tevékenységeket, legyen szó tanításról-tanulásról vagy kutatásról. A BBTE Románia első világszínvonalú egyeteme, így jelzést és üzenetet kell küldenie a normalitásba való visszatérés ügyében. Ezt az üzenet folyamatosan közvetítettük, igyekeztünk megtalálni a legjobb megoldásokat az egész közösségünk számára, és most ezzel a konkrét támogatással, az oltó- és tesztközpont megnyitásával próbáljuk ismét fogadni a diákokat, tanárokat és adminisztratív személyzetet, amely segíthet visszatérni bizonyos normalitás keretei közé' - idézi a közlemény Daniel David rektort.(agerpres)

Fotó: CDC, Unsplash

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS