2022. január 21. péntekÁgnes
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Ludovic Orban kilépett a PNL-frakcióból, de nem a pártból

2021. október 26. 12:29, utolsó frissítés: 12:29

Ludovic Orban bejelentette, hogy kilép a Nemzeti Liberális Párt (PNL) képviselőházi frakciójából, és független képviselőként folytatja törvényhozói munkáját.


Ludovic Orban a képviselőház plénuma előtt tette meg bejelentését. Döntését azzal indokolta, hogy erkölcsi kötelessége Románia állampolgáraival szemben a választási kampányban tett ígéreteinek betartása, és jelen helyzetben ez csak úgy lehetséges, ha megválik parlamenti frakciójától. Hozzátette: reméli, hogy a szakítás csak ideiglenes.

Orban úgy vélekedett, hogy a romániai politikában "mesterséges válság alakult ki, mindenki számára érthetetlen okokból" és hogy "szétverték" a legnagyobb kormánypártot és a koalíciót. Az ország a legsúlyosabb járványhelyzetben, a gazdasági válság küszöbén maradt döntőképes kormány nélkül - tette hozzá.

"Nem tudom elfogadni, hogy lobotómiát végezzenek rajtam. Csak lobotomizált állapotban tudnék közömbösen, passzív módon cinkos lenni a nemzeti érdek elleni merényletben" - fogalmazott a politikus.

Azt is elmondta, egyelőre nem lép ki a Nemzeti Liberális Pártból, hisz ennek az alakulatnak szentelte felnőtt életét, de ahhoz, hogy visszatérjen a frakcióba, pártjának teljesítenie kell néhány feltételt: "A porfelhő miatt valóságtól elszakadt vezetőségnek haza kell mennie, a PNL-s képviselőknek le kell mondaniuk a golfozásról, jómagam például nem akarok golfozni. A PNL-nek az állampolgár felé kell fordulnia, és hátat kell fordítania Cotroceni bérlőjének" - jelentette ki Ludovic Orban. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS