2022. január 20. csütörtökFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Egy ortodox pap a földönkívüliek összeesküvését vizionálta az oltás kapcsán. A BOR szóvivője csúnyán helyretette

2021. október 26. 15:37, utolsó frissítés: 20:30

A román ortodox egyház (BOR) mindig is példamutatóan támogatta az orvosok által javasolt oltást - jelentette ki kedden a pátriárka szóvivője.


Vasile Bănescu egy közleményben arra reagált, hogy a sajtóban megjelent hírek szerint a Durău nevű Neamţ megyei település ortodox kolostorának papja, Teodosie Paraschiv a koronavírus-járvány létezését is kétségbe vonta híveinek tartott beszédében, az oltást méregnek nevezte, és azt állította, hogy a vakcinákkal földönkívüliek a Föld lakosságának csökkentését és egy világkormány hatalomra juttatását próbálják elérni.

"Ha beoltatod magad, aláírtad a halálos ítéleted. Ne mérgezzétek gyermekeiteket!" - mondta a pap.

A román ortodox egyház szóvivője szerint az ehhez hasonló üzenetek elrugaszkodtak a valóságtól, alapjaiban keresztényellenesek, és mérgezőek a közösségre nézve, amelynek így is "egy apokaliptikus összeesküvés-elmélet által táplált oltásellenességgel kell megküzdenie." Az ilyen üzenetek kompromittálják azokat is, akik ezeket hangoztatják, és azokat is, akik ezeket a médiában terjesztik, hatásukra pedig az emberek elveszítik józan ítélőképességüket - szögezte le Vasile Bănescu.

Az egyház elítéli ezeket az abszurd üzeneteket, amelyeknek semmi közük a hiteles keresztény realizmushoz és a felebaráti szeretethez - tette hozzá a BOR képviselője.

Vasile Bănescu azt is hangsúlyozta, hogy az egyházmegyéknek kötelességük szankcionálni azokat a tagjait, akik egyházon kívüli üzeneteket fogalmaznak meg nyilvános formában. Ezek a megbocsáthatatlan vétségek ugyanis érdemtelenül vetnek rossz fényt az ortodox egyházra, amely Románia legkaritatívabb intézménye - nyomatékosította a szóvivő.Bănescu egyébként már tavasszal személyesen népszerűsítette az ortodox egyházon belül az oltáskampányt, nevét és arcát adva az oltásra buzdító felhíváshoz.

(agerpres, hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS