2021. november 29. hétfőTaksony
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Cîmpeanu: a vakáció miatt kiesett napokat január elején kell pótolni; akkor már biztos jelenléti oktatás lesz

2021. október 26. 15:59, utolsó frissítés: 16:02

Sorin Cîmpeanu ideiglenes oktatási miniszter az Educatieprivata.ro szerint bejelentette, hogy az október 25-étől elkezdődött, a koronavírus-járvány miatti új korlátozó intézkedések részeként bevezetett két hét vakációt (október 25-november 5. között) januárban, fizikai jelenléttel pótolják az iskolások.


Az 5-8. és 9-12. osztályosok január 3-14. között fogják bepótolni a kimaradt heteket, az elemisták és óvodások pedig január 10-14. között pótolják az egy hetet (nekik, az óvodásokkal együtt, az október 25-29. időszakra amúgyis vakációjuk lett volna).

Az ideiglenes miniszter az Educațieprivată.ro-nak azt nyilatkozta, a januári, jelenléti oktatásra való visszatérés előtti időszakban sem kizárt, hogy a járványügyi helyzettől függően fizikai jelenléttel folytatódjon az iskola. Ami biztos, hogy november 5-én fogják bejelenteni a döntést, hogy november 8-ától, azaz a vakáció lejárta utáni hétfőn hogyan és milyen formában kezdődhet újra az oktatás. Erről miniszteri rendeletet bocsátanak majd ki.

(educatieprivata.ro)

Illusztráció: _Alicja_ képe a Pixabay -en.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS