2024. március 5. keddAdorján, Adrián
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Temesvári gáz: takaréklángon ugyan, de ideiglenesen megoldották a fűtésellátást

2021. október 28. 17:41, utolsó frissítés: 2021. október 29. 17:25

Dominic Fritz temesvári polgármester csütörtökön arról számolt be, hogy sikerült szerződést kötniük egy gázszolgáltatóval, így a Colterm távfűtési vállalat ismét fűtést biztosíthat az 50 ezer háztartás és számos kórház, közintézmény számára.


A polgármester azt ígérte, hogy bejelentése után pár órával ismét meleg lesz a lakásokban és kórházakban.Korai azonban még örülni: „Sajnos ez csak egy ideiglenes megoldás.”

Az új beszállító azonban csak hétfő este 7 óráig kötött szerződést velük. Ehhez pedig hozzá kell tenni azt is, hogy mivel korlátozott a gázmennyiség, a rendszert csak minimális szinten tudják működtetni.

Dominic Fritz hozzátette, a városháza ezen a héten újabb 8,3 millió lejt küldött Coltermnek (idén már 142 millió lej adott), ami rekordösszegnek számít.
A gázárak növekedése viszont ennek ellenére is nehéz helyzetbe hozta a romániai cégeket. Fritz ismét felhívta a figyelmet arra, hogy a helyi költségvetés már nem elegendő ezeknek az áraknak a fedezésére. (A problémára egy megoldást jelenthet viszont, hogy a parlament megszavazta az energiaárak befagyasztását és az energiaszámlák kompenzálását. Hogy ez pontosan, hogy is néz ki, itt írtunk.)

A kórházak és közintézmények többségében, illetve 50 ezer háztartásban kedd óta nincs melegvíz és fűtés, amióta az E. On a felhalmozott tartozások miatt leállította a gázszolgáltatást a Colterm fűtő cégnek.


Frissítés: az USR jogalkotói csütörtökön arra kérték a kormányt, hogy segítsen a fűtésgondokkal küszködő „több tucat” romániai városon

A politikusok közleménye szerint jelenleg 27 megyei jogú városban van veszélyben a távfűtés biztosítása.

Előzmény:
- 50 ezer temesvári háztartás és számos kórház maradt fűtés nélkül
- Már halálos áldozatot is követelt a temesvári fűtésleállás

Nyitókép: Dominic Fritz Fb. oldal


(agerpres/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS