2024. március 4. hétfőKázmér
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A fűtésgondokkal küszködő városok támogatására kérik a kormányt az USR politikusai

2021. október 29. 08:03, utolsó frissítés: 17:25

Levélben kérte csütörtökön a kormányt a Mentsétek meg Románia Szövetség (USR) több parlamenti képviselője és szenátora, hogy segítsen a fűtésgondokkal küszködő 'több tucat' romániai városon.


A politikusok közleménye szerint jelenleg 27 megyei jogú városban van veszélyben a távfűtés biztosítása. Ezért levélben fordultak a kormányhoz és a miniszterelnökhöz, sürgősen intézkedjenek annak érdekében, hogy a tél folyamán biztosítva legyen a hőszolgáltatás ezeken a településeken.

A levél aláírói szerint a hazai távfűtési vállalatok csődközeli helyzetbe kerültek, részben a földgáz árának emelkedése, részben pedig a beruházások elmaradása miatt. A kormány támogatása nélkül fűtés és meleg víz nélkül maradnak a 27 város lakásai, óvodái, bölcsődéi, iskolái és kórházai - figyelmeztetnek a politikusok.

A levél aláírói két megoldást javasolnak a válságra: a helyi távfűtési vállalatok kapjanak állami szubvenciót, illetve a kormány biztosítson számukra energiaforrásokat az állam stratégiai tartalékából.

A levelet a Nemzeti Liberális Párt (PNL) két parlamenti politikusa és a nemzeti kisebbségek frakciójának egyik tagja is aláírta. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS