2022. január 20. csütörtökFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Az orvosi kamara elnöke szerint törvényt kellene hozni az oltás ellen beszélő orvosok büntetésére

2021. november 04. 13:21, utolsó frissítés: 13:21

A Román Orvosi Kamara elnöke azt nyilatkozta csütörtökön, hogy az utóbbi időszakban elhunyt Covid-betegek 92 százaléka nem volt beoltva koronavírus ellen.


Az adatot Daniel Coriu az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Bukarestben tartózkodó küldöttségével tartott találkozója után ismertette.

A kamara elnöke elmondta, az oltás az egyetlen fegyver a koronavírus ellen. Szerinte az orvostársadalomnak folyamatosan azon kellene fáradoznia, hogy tudományos tényekkel alátámasztva oltakozásra buzdítsa a lakosságot. Emlékeztetett arra, hogy az utóbbi időszakban elhunyt Covid-betegek 92 százaléka nem volt beoltva koronavírus ellen. 'A vakcina védelmet nyújt. Az esetleges fertőzés nem okoz súlyos betegséget, és az egészségügyi rendszer nem kerül nyomás alá' - magyarázta.

Daniel Coriu elítélően nyilatkozott azokról az orvosokról, akik félretájékoztatják a pácienseket az oltással kapcsolatban. Szerinte ezek a szakemberek veszélyeztetik a közegészséget, ezért határozottan fel kell lépni ellenük. Mint mondta, a kamarának lennének javaslatai az ilyen esetekben kiszabható szankciókra, de ezekről a parlamentnek kell döntenie. 'Ötleteink vannak, de törvényt nem kezdeményezhetünk' - jegyezte meg.

Dorit Nitzan, a WHO európai vészhelyzeti igazgatója a találkozó után arról beszélt: az egyének döntésén múlik, mikor ér véget a koronavírus-járvány. 'Ez mindannyiunkon, a romániaiakon, a világon élő minden egyes személyen múlik. Ezt mi döntjük el. Ha azt akarjuk, hogy véget érjen, akkor véget ér. De lépnünk kell' - fogalmazott a szakember.

Dorit Nitzan oltakozásra biztatta a romániaiakat, figyelmeztetve arra, hogy a koronavírus újabb mutációja az eddiginél több gyereket érinthet.(agerpres)Fotó: Daniel Croiu/Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS