2023. március 22. szerdaBeáta. Izolda
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Több mint 1000 olvasónk írta alá eddig az intézményi megalázás és megfélemlítés elleni petíciót

2021. november 10. 10:40, utolsó frissítés: 12:58

Erdélyi értelmiségiek, egyetemi tanárok kezdeményezése nyomán indítottuk útjára azt a petíciót, amelynek aláírói egy olyan intézményi közeget szeretnének, amelyben azok, akik verbális agresszióval, szitkozódással és obszcén kifejezések használatával élnek, felelősségre legyenek vonva. A nyílt levél széles visszhangot keltett, már több mint ezren írták alá, és folyamatosan érkeznek az újabb és újabb csatlakozók aláírásai.


Amint a Transindex a Kolozsvári Rádióval közösen elsőkként tudósítottak róla, Szamosközi István pszicológia-professzorról, a BBTE Pszichológia és Neveléstudományok Karának oktatójáról nyilvánosságra került egy felvétel, melyben trágár kifejezésekkel és durva szavakkal bántalmazza egyetemi munkatársát és diákjait. A cikk megjelenése után több mint 100 kolozsvári értelmiségi nyílt levélben fejezte ki tiltakozását az agresszív magatartás ellen. A Transindexen közölt levelükben rámutattak, hogy azért állnak ki, hogy az emberi méltóságot és mások integritását súlyosan sértő magatartásoknak véget vessenek, és a Szamosközi-esethez hasonló devianciák ne ismétlődjenek meg egyetlen erdélyi oktatási vagy egyéb intézményben sem.

„Úgy gondoljuk, hogy ez a magatartásmód, az ilyen típusú megnyilvánulások nem képezhetik az erdélyi magyar szervezeti kultúra részét. Ezért érezzük felelősségünknek, hogy az agresszió és a lealacsonyítás Szamosközi-féle megnyilvánulásaitól a lehető legélesebben elhatárolódjunk” – jelentették ki a kezdeményezők.

A nyílt levél megjelenése után a petíció aláírását lehetővé tettük a nagyközönség számára is, ez továbbra is elérhető oldalunkon, IDE KATTINTVA lehet aláírni. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS