2024. február 27. keddÁkos, Bátor
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Szamosközi munkaszerződésének felbontását szorgalmazza a KMDSZ

2021. november 10. 17:21, utolsó frissítés: 18:02

A Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) a BBTE etikai bizottsága elé terjesztett egy indítványt Szamosközi István professzor magatartása kapcsán.


Amint a közösségi oldalukon írják, november 10-én iktatták a karon hallgató számos diák sérelmét névtelenül tartalmazó, illetve ötvenkét hallgató nevével és aláírásával hitelesített dokumentációt.

A diákszervezet szerint a felhozott esetek sértik az Etikai és szakmai magatartási kódexnek a kollegialitásra vonatkozó cikkét.

Ennek értelmében, többszörös etikátlan magatartás tanúsítására hivatkozva, szorgalmazzák Szamosközi munkaszerződésének fegyelmi okokból való felbontását.

Erdélyi értelmiségiek, egyetemi tanárok kezdeményezése nyomán a Transindex petíciót indított, amelynek aláírói egy olyan intézményi közeget szeretnének, amelyben azok, akik verbális agresszióval, szitkozódással és obszcén kifejezések használatával élnek, felelősségre legyenek vonva. A nyílt levél széles visszhangot keltett, már több mint 1300-an írták alá, aki szeretne csatlakozni, ide kattintva érheti el a dokumentumot.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS