2023. március 22. szerdaBeáta. Izolda
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Felfüggesztette Szamosközit a BBTE rektora

2021. november 10. 18:22, utolsó frissítés: 19:29

Nem oktathat Szamosközi István professzor mindaddig, amíg a BBTE Etikai bizottsága el nem bírálja az ügyét - közölte az egyetem.


"A helyzetnek a BBTE vezetőségén belüli elemzését és az érintett személyekkel (köztük az érintett professzorral) folytatott megbeszéléseket követően a BBTE rektora a hatályos rendelkezések alapján úgy döntött, hogy a BBTE etikai bizottságának döntéséig felfüggeszti az érintett professzor oktatói tevékenységét" - írta állásfoglalásában az egyetem.

"A kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) aggodalommal vette tudomásul a nyilvánosságra került felvételt, amelyen egy egyetemi tanár egy egyetemi előadás szünetében sértő szavakat használ - írja állásfoglalásában az egyetem. - A BBTE világosan szabályozta a megfelelő viselkedést a tudományos tevékenységek során. (...)

A bejelentett helyzetet jelenleg elemzi a BBTE vezetősége és a BBTE etikai bizottsága, és megfelelő intézkedéseket foganatosítanak az ilyen helyzetek jövőbeni megelőzésére" - fejtette ki álláspontját a BBTE.

A BBTE állásfoglalása,

a teljes szöveg itt olvasható

Erdélyi értelmiségiek, egyetemi tanárok kezdeményezése nyomán a Transindex online petíciót is indított, amelynek aláírói egy olyan intézményi közeget szeretnének, amelyben azok, akik verbális agresszióval, szitkozódással és obszcén kifejezések használatával élnek, felelősségre legyenek vonva. A nyílt levél széles visszhangot keltett, már több mint 1300-an írták alá, aki szeretne csatlakozni, ide kattintva érheti el a dokumentumot.

Fotó: képernyőmentés

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS