2023. február 9. csütörtökAbigél, Alex
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Döntött a BBTE etikai bizottsága a Szamosközi-ügyben: 1 évig nem pályázhat meg oktatói állást

2021. november 12. 18:47, utolsó frissítés: 20:16

Frissítve: A Babeș–Bolyai Tudományegyetem Etikai Bizottsága döntött a dr. Szamosközi István pszichológiaprofesszor ügyében előterjesztett panaszokról. A testület döntése értelmében Szamosközi István egy évre eltiltották attól, hogy versenyvizsgára jelentkezhessen oktatói állás vagy a felsőoktatási intézmény vezető tisztségének betöltése érdekében. Egy évig felfüggesztették ama jogát is, hogy mesteri- vagy államvizsga-bizottság tagja legyen. Az etikai bizottság javaslatára a BBTE Pszichológia és Neveléstudományok Karának oktatója különböző feltételek teljesítése esetén folytathatja csak tanári tevékenységét a hallgatókkal, államvizsga, mesteri és doktori szinten.


A közlemény megjegyzi, hogy bizottság döntésének értelmében Szamosközi professzor csak akkor térhet vissza a katedrára, ha az egyetem ombudsmanjával legalább kétszer, három hónapos eltéréssel találkozik, és megbeszélik vele az egyetemi etikára és diszkriminációmentességre vonatkozó elveket.

Az amúgy nyugdíjazás előtt álló professzor ugyanakkor csak a dékáni hivatal szigorú felügyelete mellett térhet vissza, akik ellenőrzik, hogy ezentúl nem sérti-e meg az egyetem elveit. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS