2024. március 5. keddAdorján, Adrián
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Dragnea szerint már szeptemberben megállapodott Johannis a PSD-vel

2021. november 15. 08:43, utolsó frissítés: 09:13

Liviu Dragnea, a PSD volt elnöke azt állítja, hogy már szeptemberben értesült egy megállapodásról, mely arról szólt, hogy az USR-t távolítsák el a kormányból és hogy a PNL a PSD-vel lépjen szövetségre.


Ennek célja az volt, hogy módosítsák az alkotmányt olyan értelemben, hogy Románia parlamentáris köztársaságként működjön. A megállapodás céljai között szerepelt az is, hogy Klaus Johannis legyen a miniszterelnök - írja a hotnews.ro.

"A tét Klaus Johannis elnök jövője" - idézi Dragnea szavait a portál.

Dragnea szerint Ciolacu, Hellvig, Bode és Cîțu vett részt a találkozón Johannison kívül.

Egyébként nem a börtönviselt PSD-vezér az egyetlen, aki ezt a forgatókönyvet emlegeti. Vasárnap Ludovic Orban, a PNL volt elnöke beszélt arról, hogy a hónapok óta húzódó politikai válság mögött Klaus Johannisnak az a szándéka húzódik meg, hogy "totális ellenőrzése" alá vonva a Nemzeti Liberális Pártot 2024 után megkaphassa a miniszterelnöki tisztséget.

Orban szerint is alkotmánymódosításra készül a PNL-PSD szövetség annak érdekében, hogy a jelenlegi félelnöki rendszerről parlamentáris köztársaságra térjünk át, melyben a miniszterelnök jóval nagyobb hatalommal rendelkezik, az elnököt pedig a parlament választja. (hotnews.ro, hírszerk.)

Fotó: Liviu Dragnea/Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS