2023. január 30. hétfőMartina, Gerda
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Robbanás történt egy Vâlcea megyei fegyvergyárban, négyen meghaltak

2021. november 18. 17:10, utolsó frissítés: 17:17

Taposóakna robbant csütörtökön a Vâlcea megyei Băbeni településen levő fegyvergyárban. A baleset feltehetően egy lőszermentesítési művelet során történt - írja a G4Media.ro.


A Vâlcea Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség szerint négy halottja van a balesetnek, három férfi és egy nő. Négy másik, eszméleténél lévő személyt kórházba szállítottak.

A G4Media szerint az üzem 2014 óta az ENERGOTECH magáncégcsoport tagja, amely mind a hadsereggel, mind a stratégiai vállalatokkal, például a Nuclearelectricával üzletel.

Az Energotech S.A. 168 közbeszerzési szerződést kötött összesen 148 millió lej értékben. A vállalat által elnyert legnagyobb, közpénzből finanszírozott szerződés 36 millió lej értékű, és a Cernavodai Atomerőmű elektromos rendszereinek és berendezéseinek karbantartási szolgáltatásaira vonatkozik. Célja, hogy az erőművet a nukleáris biztonság és védelem feltételei között üzemeltessék.

Az üzem 1983-ban alakult, és fő profilja a haditechnológia gyártása. A román védelmi minisztérium és a NATO minősített beszállítója.

Az üzem lőszereket és fegyvereket gyárt és semlegesít.

2019-ben is történt robbanás az üzemben, amelyben egy 22 éves munkás meghalt. (g4media.ro, hírszerk.)

Fotó: Pixabay/Pexels (képünk illusztráció)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS