2022. január 21. péntekÁgnes
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Szombaton folytatódnak a PSD-PNL-RMDSZ koalicíós tárgyalások

2021. november 20. 09:38, utolsó frissítés: 09:38

Folytatják szombaton a koalíciós tárgyalásokat a Nemzeti Liberális Párt (PNL), a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) képviselői.


A PNL első alelnöke, Lucian Bode péntek este azt nyilatkozta az Antena 3 televíziónak, hogy szombaton 14 órától ülnek össze ismét tárgyalni. A tervek szerint véglegesítik a kormányprogramot és a koalíciót alkotó pártok közötti politikai megállapodást is. Utóbbi dokumentumban lefektetik a koalíció működésének alapelveit, pontosan leszögezik a miniszterelnök-csere dátumát, megszabják, hogy hány minisztériumot kapnak az egyes alakulatok, és azt is, hogy miként rendezik majd a koalíción belüli esetleges nézeteltéréseket.

Bode úgy véli, mindegyik pártnak mérlegelnie kell a tárgyalások során, hogy mit nyerhet és mit veszíthet, és rugalmasabbnak kell lennie követelései tekintetében. A liberálisok első alelnöke nem tartja helyesnek, hogy a pártok a miniszteri tisztségek várományosainak függvényében válasszanak maguknak tárcákat.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS