2021. november 30. keddIjon, András, Andor
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Kelemen Hunor: lesz két új tárca, egy családügyi, valamint egy turisztikai és vállalkozásfejlesztési mininisztérium

2021. november 21. 16:26, utolsó frissítés: 16:26

Lesz két új minisztérium a leendő kormányban - jelentette be Kelemen Hunor a Szociáldemokrata Párt (PSD), a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a nemzeti kisebbségek képviselőivel folytatott vasárnapi koalíciós egyeztetések után.


Az RMDSZ elnöke elmondta, elkészült a kormányprogram, véglegesítették a koalíció működését szabályozó politikai megállapodást, és egyezség született a leendő kormány struktúrájáról is. Mindezeket Klaus Johannis államfővel is ismertetik a hétfői formális kormányalakítási tárgyalásokon, csütörtökön pedig teljes jogkörű kormánya lesz szerinte az országnak.

Kelemen beszámolt arról is, hogy lesz két új minisztérium a leendő kormányban: létrehozzák a turizmusért és a vállalkozásokért felelős minisztériumot, valamint a családokért és ifjúságért felelős tárcát. "Románia demográfiai gondokkal küzd, új, hatékony családtámogatási politikára van szükség, ezért mi kezdeményeztük és támogattuk a családokért felelős minisztérium létrehozását" - fogalmazott.

A szövetségi elnök meggyőződését fejezte ki, hogy a PNL, a PSD és az RMDSZ hétfőn közös miniszterelnök-jelöltet fog javasolni az elnöki hivatalban az államfőnek a kormányalakítási egyeztetéseken.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS