2021. november 30. keddIjon, András, Andor
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Az USR nem vesz részt a cotroceni-i egyeztetéseken

2021. november 22. 13:03, utolsó frissítés: 13:03

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) nem vesz részt a Klaus Johannis államfő által kezdeményezett hétfői kormányalakítási tárgyalásokon - közölte az alakulat vezetőtestületének döntését Dacian Cioloş.
A parlamentben adott nyilatkozatában az USR elnöke felrótta az államfőnek, hogy nem tett eleget közvetítői szerepének, ehelyett inkább "ezen monstruózus PSD-PNL-RMDSZ koalíció keresztapjává" vált. Az új koalíció az egykori Nemzeti Megmentési Frontra (FSN) emlékeztet, amely a teljes hatalmat birtokolta a román államban - vélekedett Cioloş, aki úgy látja, hogy ez a hatalom reformellenes lesz. Az USR-nek mostantól kezdve az a szerep jut, hogy az ellenzéket vezesse - tette hozzá.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) vezetője kijelentette, pártja nem fog megszavazni egy olyan kormányt, amelyet az a PSD tart a karmaiban, amely "lemészárolta az igazságügyi törvényeket és augusztus 10-én elgázosította a román állampolgárokat".

"Románia Parlamentjében és az Európai Parlamentben biztosított minden eszközzel élni fogunk annak érdekében, hogy a román állampolgároknak járó 30 milliárd valóban modernizációs projektekre jusson az országos helyreállítási tervnek megfelelően, és ne a PSD, valamint a PNL klientúrájának zsebébe" - mondta Dacian Cioloş.

Klaus Johannis államfő kormányalakítási tárgyalásokra hívta hétfőre a parlamenti pártok képviselőit. Az egyeztetések délben kezdődtek. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS