2021. november 30. keddIjon, András, Andor
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Az AUR felkéri az Európai Ügyészséget, vizsgálja ki az Európai Bizottság vakcinabeszerzéseit

2021. november 23. 12:18, utolsó frissítés: 12:18

A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) felkérte az Európai Ügyészséget, elsősorban Laura Codruţa Kovesi főügyészt, az Európai Bizottság (EB) koronavírus elleni oltóanyag-beszerzéseinek kivizsgálására.


Keddi közleményében a párt emlékeztet arra, hogy az EB több milliárd eurót költött az uniós adófizetők polgárok pénzéből a vakcinákra, ezért a titkosított beszerzési szerződések és Ursula van der Leyen bizottsági elnök családjának gyógyszeripari kapcsolatai közérdeklődésre tartanak számot.

"Az európai intézményeknek példát kell mutatniuk a közpénzek elköltésének átláthatóságából. Arra kérem Kövesi főügyészt, hogy személyesen vegyen részt a vizsgálatok lefolytatásában" - idézi a közlemény George Simiont, az AUR társelnökét.

Az AUR a sajtóban megjelentekre hivatkozva az állítja, hogy az Európai Bizottság elnöke, Ursula van der Leyen családja közvetlen kapcsolatban áll egy koronavírus elleni oltóanyagot gyártó gyógyszeripari vállalattal, és a főbiztos még mindig nem számolt be a vakcina beszerzésének feltételeiről. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS