2021. november 30. keddIjon, András, Andor
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Cîţu: a PNL vezetőtestületében fog eldőlni, milyen megoldást találnak a Raluca Turcan és a közte kialakult nézeteltérésre

2021. november 23. 17:29, utolsó frissítés: 17:29

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) országos politikai bürójában fog eldőlni, milyen megoldást találnak a Raluca Turcan és Florin Cîţu közötti nézeteltérésre - jelentette ki újságírói kérdésre válaszolva Florin Cîţu, a párt elnöke.


'Minden kollégámnak azt mondtam, hogy ha meg akar beszélni egy problémát, azt a PNL-n belül beszéljük meg. Ha a kormányzásról van szó, megbeszélhettük volna a kormányban, de ha a sajtón keresztül akar üzenni, akkor természetesen más döntést kell meghoznunk' - mondta Cîţu.

A pártelnök hozzátette, szeretné, ha visszatérnének a Nemzeti Liberális Pártba azok, akik 'talán a régi elnök iránti szimpátiából vagy barátságból' eltávolodtak az alakulattól, hiszen 'végül is Romániában manapság egyetlen jobboldali párt van, egyetlen liberális párt, a PNL, tehát azoknak, akik a liberális elvek alapján akarnak tevékenykedni a továbbiakban, a PNL-ben a helyük' - fogalmazott Cîţu.

A PNL vezetője ezzel arra reagált, hogy Raluca Turcan ügyvivő munkaügyi miniszter egy nappal korábban kemény bírálatot fogalmazott meg vele szemben egyik sajtónyilatkozatában. Turcan azt mondta, Cîţunak le kellene mondania, mindazokkal a párttagokkal együtt, akik az új kormány megalakításáról folyó egyezkedéseken vettek részt.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS