2021. november 29. hétfőTaksony
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Korrupcióval vádolja egy alkalmazás ügyében a DNA a Romsilva helyettes vezérigazgatóját

2021. november 23. 19:01, utolsó frissítés: 19:04

A vádhatóság szerint Răduță Cezar Mihail korábban, amikor még az Ilfovi Megyei Erdészeti Hivatalt vezette, szemet hunyt egy törvénytelen alkalmazás kapcsán. A korrupció-ellenes ügyészek szerint a meghirdetett vadőri állásra egy olyan személy jelentkezett (Constantin Alexandru), aki nem rendelkezett a szabályzat által megkövetelt képesítéssel - írja a green-report.ro.


A hatóság vezetője azonban ennek ellenére rábólintott a munkaszerződés megkötésére. A DNA szerint ebben a döntésében szerepet játszhatott az is, hogy egy több mint 1.000 négyzetméteres telek birtokába jutott az Ilfov megyei Corbeanca községben.

A tranzakcióra csereként került sor: a telek fejében Răduță Cezar Mihail egy maximum 5 ezer euró értékű gépjárművet adott Constantin Alexandrunak. A vádhatóság szerint azonban az öreg jármű fele annyit sem ért, mint amennyiért Alexandru a telket vásárolta 10 évvel ezelőtt.

A DNA bűncselekmény elkövetésével vádolja Radu Emilt is, akinek a feladata volt a jelentkező szakmai felkészültségének az ellenőrzése.

Az ügyben elrendelték a Răduță Cezar Mihail alperes tulajdonát képező három földterület lefoglalását.

Fotó: Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS