2021. november 29. hétfőTaksony
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

L. Ritók Nóra a KIFOR Pedagógus Fórumának első meghívottja

2021. november 24. 11:57, utolsó frissítés: 15:06

Startol a Pedagógus Fórum új évada - jelentette be a Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum (KIFOR).


A Pedagógus Fórum 2015-ben indult el, azzal a céllal, hogy szakmai segítséget nyújtson a pályakezdő oktatóknak, nevelőknek. A fórum lehetőséget ad a szakmabeliek közötti tapasztalatcserére és olyan problémák megvitatására, amelyre az iskolában nincs lehetőség. Az előadásokra fizikailag vagy online felületen kerül sor, számításba véve az aktuális járványügyi helyzetet. A 2021-2022-es évad újítása, hogy Joós Andrea tanár, tudománykommunikációs szakember a védnöke, szakmabeli koordinátora - jelentették be a szervezők.

"A járványügyi állapot megnehezítette minden pedagógusnak és tanulónak a helyzetét. Mi lehetőséget szeretnénk teremteni, hogy szakértőkkel tudjanak beszélni a tanulás alakulásáról a pandémia közben. Ez egyfajta megoldás arra, hogy tanácsokat, segítséget, különböző kérdésekre választ kapjanak az érdeklődők. Ugyanakkor, ezt egy személyes prizmán keresztül szeretnénk megközelíteni, épp ennek érdekében az idei kiadás egyfajta különkiadásnak számít majd, mivel az előadók személyes történetei kerülnek központba. A kudarcok, kihívások és ezeknek az áthidalása kerül reflektorfénybe. Hiszen számtalanszor abba a kérdésbe ütközik az ember: mi van, ha nem sikerül? Éppen emiatt az évad mottója “Az élet cosinusa”, mivel életünk során (görbe) hol lent, hol fent találhatjuk magunkat" - áll a KIFOR közleményében.

Az előadások főként pedagógusoknak szólnak, tapasztalt és pályakezdő tanároknak egyaránt, illetve érdeklődőknek, akik tanári pályán gondolkoznak, esetleg pedagógiát tanulnak. Az előadásokra bárki eljöhet, becsatlakozhat.

Az 2021-22-es kiadás 5 előadást foglal magába, amit májusban egy képzés zár le.

A Pedagógus Fórum első meghívottja L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány szakmai vezetője, aki online vesz részt a fórumbeszélgetésen december 1-én, 17:00 órától. Előzetes bejelentkezés szükséges.L. Ritók Nóra képzőművész, pedagógus, az Igazgyöngy Alapítvány létrehozója és szakmai vezetője, az Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója a magyarországi gyermekszegénység felszámolásáért nehezített terepen, leszakadó térségekben és szegregátumokban végzett érdemi munka egyik leghitelesebb képviselője és szakértője. Romániában a Mentés Másként pedagógiai konferencián is részt vett meghívottként.

Az Igazgyöngy Alapítvány a művészeti neveléssel igyekszik esélyt teremteni az integrációra az ország egyik legelmaradottabb vidékén - emelte ki róluk Tompa Andrea író, amikor 2015-ben teljes egészében az Igazgyöngynek utalta a Márai-díj összegét.

(hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS