2021. november 29. hétfőTaksony
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Emberkereskedő bűnszövetkezetek elleni DIICOT-akció: egy gyanúsított rendőrt akart hívni, miközben bilincselték

2021. november 24. 13:22, utolsó frissítés: 13:22

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) és a román rendőrség a csendőrség támogatásával szerda reggeltől országos szinten 47 akciót hajt végre az ember- és gyerekkereskedelemre, a kiszolgáltatott személyek kizsákmányolására, a migránscsempészetre, a kiberbűnözésre, a kábítószer-kereskedelemre és a különösen súlyos következményekkel járó vagyon elleni bűncselekményekre szakosodott szervezett bűnözői csoportok felszámolására.


A DIICOT szerint a szerdai műveletek részét képezik a bűnszervezetek felszámolására irányuló, 2018-ban elkezdett akciósorozatnak.

Az ügyészek és a rendőrök a nap folyamán országszerte 457 helyszínen végeznek házkutatást, és 367 személy előállítására van parancsuk - derül ki a DIICOT közleményéből.

A szerdán végzett házkutatások célja bizonyítékok szerzése a szervezett bűnözői csoportok illegális tevékenységéről, bűnvádi eljárások elindítása és az elkobzandó javak azonosítása.

Az összehangolt akció keretében tartott egyik Giurgiu megyei házkutatáson az egyik gyanúsított megfenyegette az ügyészség fekete ruhás, maszkos embereit, hogy kihívja a rendőrséget.

"Nyugodj meg, kezeket hátra! (...) Érkezik az ügyvéd, kérlek, nyugodj meg!" - mondta az egyik rendőr a férfinak, miközben kollégái próbálták megbilincselni.

"Hé, hívom a rendőrséget!" - válaszolt a gyanúsított a DIICOT által közzétett videofelvétel szerint. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS