2021. november 29. hétfőTaksony
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Korszerű orvosi központ épülhet Tordaszentlászlón

2021. november 24. 15:09, utolsó frissítés: 15:09

A tordaszentlászlói tüdőszanatórium területének egy része Tordaszentlászló község tulajdonába kerül át, erről dönt holnapi ülésén a Kolozs megyei képviselő-testület. Jelenleg a Kolozs megyei önkormányzat tulajdonát képező, illetve a Leon Daniello kórházhoz tartozó 5 ezer négyzetméteres területen korszerű orvosi központ épülhet. Az épületben háziorvosi-, fogorvosi rendelő, ügyeleti központ, gyógyszertár kapna helyet. A 800 négyzetméteres alapterületű épület 20 személygépkocsi számára biztosítana ugyanakkor parkolási lehetőséget. A beruházás összértéke 4 millió lej és európai uniós, illetve kormányzati forrásokból valósul meg.


„A tordaszentlászlói önkormányzat tulajdonában nincsen megfelelő belterület az egészségügyi központ megépítésére, ezért folyamatos konzultálás eredményeként arra jutottunk, hogy az egyedüli megoldás kérelmezni a megyei önkormányzattól a kihasználatlan terület odaítélését” – nyilatkozta Asztalos István, Tordaszentlászló RMDSZ-es polgármestere.

„Támogatjuk Tordaszentlászló község ambiciózus terveit, folytatjuk összefogással a munkát a teljes megyét érintő fejlesztésekkel. Együttes erővel megvalósíthatjuk mindazon elképzeléseket, amelyek a közösségek fejlődését szolgálják, hiszen a fiatalok itthon tartását, a közösségek megmaradását az infrastruktúra folyamatos fejlődése eredményezi. ” ‒ mondta el Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke. (rmdsz.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS