2022. szeptember 27. keddAdalbert
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Az USR árnyékkormányt alakít, és nem tartják kizártnak az Orbannal való együttműködést sem

2021. november 24. 18:31, utolsó frissítés: 19:35

Dacian Ciolos, az USR elnöke exkluzív interjút adott a Digi24 hírtelevíziónak, ahol kifejette: az USR árnyékkormányt alakít és ők fogják létrehozni Bukarestben a „liberális pólust”, így készülnek majd a 2024-es választásokra.


„Minden minisztériumnál voltak olyan minisztereink vagy államtitkáraink, akik tudják, hogy mit hagytak hátra. Aktív kollégáink vannak a parlamentben is, akik majd árnyékkormányként alternatív megoldásokkal állnak elő, ha látják, hogy a kormány tagjai rossz javaslatokkal jönnek. Érvekkel fogjuk bírálni őket, de ugyanakkor megoldásokat is kínálunk, hogy megmutassuk: vannak más lehetőségek is – mondta Cioloș.

Az USR elnöke ugyanitt megerősítette, hogy nem zárják ki az együttműködést Ludovic Orban volt PNL elnökkel és más liberálisokkal sem.

„Mindez attól függ, hogy mit szeretne Orban. De nem zárjuk ki a párbeszédet az olyan PNL-sekkel sem, akiket a józan ész vezérel. Én azt látom, hogy egész komoly problémák vannak a párton belül, már egészen vérzik. És itt komolyan fogunk beszélni, mert az USR fontosnak tartja, hogy legyen egy reformképes ellenzék, ami igazán liberális, ezért nyitottak leszünk az együttműködésre akár a PNL-vel, vagy akár másokkal is” – mondta Cioloș.

Hozzátette, az USR célja, hogy 2024-ben választásokat nyerjen, alternatívát javasolva Románia fejlődésének. De mint az elnök kifejtette, az sincs teljesen kizárva, hogy addig visszalépjenek a kormányzásba. (Digi24)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS