2021. november 29. hétfőTaksony
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Kiűzték a templomból az oltottakat - vizsgálat indult a botoșani-i ortodox papok ügyében

2021. november 25. 12:49, utolsó frissítés: 12:50

Az északkelet-romániai Botoșani megyében a közegészségügyi igazgatóság vizsgálatot indított olyan panaszok miatt, amelyek szerint a megyében két ortodox pap is elkövette azt, hogy istentisztelet alatt a maszkokat levettette a hívekről, illetve az oltottakat kiutasították a templomból - számol be a Rador hírügynökség


A vizsgálat azután kezdődött, hogy a megye több lakosa jelentést tett az esetekről, nehehezményezve a papok viselkedését a járványellenes intézkedések betartásával kapcsolatban - mutatott rá a Digi24 televízió.

A megyei közegészségügyi igazgatóság vezetője elmondta, hogy számos panasz érkezett hozzájuk a hívek részéről, akiket felháborított a papok viselkedése. " Sajnálatosnak tartjuk, hogy Botoșani megye két településén az istentisztelet alatt a papok az oltott híveket felszólították, hogy hagyják el a templomot, a többieket pedig felkérték, hogy ne viseljenek maszkot. Kivizsgáljuk mindkét ügyet, a szankciók nem maradnak el" - mondta Monica Adăscăliței.

Botosani prefektusa, Dan Nechifor is azt nyilatkozta a sajtónak, hogy hallott ezekről a szabálysértésekről. A román pátriárkátus a maga részéről közölte, saját vizsgálatot indít az ügyben.

Nyáron a román sajtó beszámolt a szintén északkelet-romániai Neamț megye egyik kolostorában tevékenykedő szerzetes esetéről, aki figyelmeztette a híveket, hogy az oltás után a halakéhoz hasonló pikkelyek jelennek meg a testükön. "Röviddel az oltás után az emberek bőre pikkelyes lesz, mint a halaké. Nem lesz orvosság erre az új halálos betegségre, amely az immunrendszert érinti" - mondta az apát a közösségi médiában megosztott videóban.

A járvány időszaka alatt számtalan oltásellenes megnyilvánulás érkezett különböző ortodox egyházi személy részéről, legismertebb közülük a konstancai érsek, Teodosie. Ennek ellenére, a BOR vezetője, Daniel pátriárka nemrég bejelentette, hogy beoltatta magát.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS