2022. szeptember 27. keddAdalbert
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Johannis: a politikai válság véget ért

2021. november 25. 16:45, utolsó frissítés: 16:45

Az új kormány beiktatásával a politikai válság véget ért, a többi válság azonban még nem, és a problémák sem tűntek el - jelentette ki csütörtökön, a Cotroceni-palotában tartott eskütételi ceremónián Klaus Johannis.


Az államfő gratulált a Ciucă-kabinet tagjainak, emlékeztetve őket arra, hogy sürgős feladatok várnak rájuk. Ezek közé sorolta a járvány leküzdését, az energiadrágulás ellensúlyozását, a költségvetés kiigazítását, a jövő évi költségvetés kidolgozását és elfogadását. Véleménye szerint egy széleskörű parlamenti többségre támaszkodó kormánynak képesnek kell lennie mindezt megvalósítani.

"Azonban nem csupán problémák várnak ránk és önökre, hanem számos lehetőség is: az országos helyreállítási tervet végre kell hajtani, nagyon nagy összegeket lehet a románok javára fordítani" - mondta Klaus Johannis a minisztereknek. Hozzátette: nagyok a várakozások ezen a téren is, az emberek gazdasági növekedésre, a bérek és nyugdíjak emelésére, befektetésekre, autópályák és iskolák építésére számítanak. Majd ismét hangsúlyozta: egy széleskörű parlamenti többségre támaszkodó kormánynak képesnek kell lennie mindezt megvalósítani

A parlament csütörtökön szavazta meg a Nicolae Ciucă vezette kormány beiktatását.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS