2022. január 21. péntekÁgnes
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Megrongálták az adventi koszorút Marosvásárhelyen

2021. december 02. 11:00, utolsó frissítés: 12:44

Ismeretlen tettes megrongálta a pár napja először kivilágított adventi koszorút a marosvásárhelyi Bolyai téren, hívta fel a figyelmünket egyik olvasónk. A rendőrség már kint járt a helyszínen. Feltehetően vizsgálják, hogy ki tehette.


Forrás: Eugen-ElemérForrás: Eugen-Elemér


A megrongált koszorút Dobrovolschi Eugen-Elemér dokumentálta, az általa készített videó hozzászólásai között látható (ennek a megnézéséhez át kell kattintani a közösségi média felületére), amelyet az ő engedélyével osztunk meg:A Vásárhelyi Forgatag szervezői azt írták ki Facebookra, hogy sajnálattal vették tudomásul, hogy december másodikára virradóra megrongálták az adventi koszorút.

Az egyesület rendőrségi feljelentést tett le, a helyszínelést követően pedig azonnal hozzáláttak az adventi koszorú helyreállításához.

„Kezdeményezésünk minden marosvásárhelyi ember karácsonyváró készülődését kívánja segíteni és ettől a küldetésünktől a történtek nem tudnak eltántorítani. Arra szeretnénk felhívni a marosvásárhelyiek figyelmét, hogy az elkövetők szándékait nem ismerjük, feltételezésekre pedig nem szabad hagyatkoznunk. Bármilyen indíttatás vezérelte az elkövetőket, néhány ember provokációja nem jellemzi a marosvásárhelyieket. (...) Az elkövető huligánokhoz szólva pedig arra biztatjuk őket, hogy cselekedjenek valami jót is ebben az időszakban, tegyék szebbé valaki más karácsonyát” – írták.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS