2022. május 24. keddEszter, Eliza
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Rafila: nagy a valószínűsége, hogy a koronavírus omikron variánsával fertőződtek meg a Dél-Afrikából hazahozott személyek

2021. december 02. 16:31, utolsó frissítés: 17:25

Alexandru Rafila egészségügyi miniszter csütörtökön megerősítette, amit az egészségügyi tárca korábban már közölt: "nagy a valószínűsége" annak, hogy a Dél-Afrikából hazahozott, pozitív koronavírustesztű személyek a vírus omikron variánsával fertőződtek meg. Hangsúlyozta azonban, hogy a fertőzöttek tünetmentesek, és 14 napig elkülönítésben lesznek, megfigyelés alatt.


A minták szekvenálásának eddigi adatai több mutációt is kimutattak már a vírusban, de meg kell várni a folyamat végét, hogy biztosan tudni lehessen, az omikron variánsról, vagy egy más törzsről van szó, mondta sajtónyilatkozatában Rafila. Véleménye szerint azonban 'nagy a valószínűsége, hogy az omikronról van szó, pontosan azért, mert ez egy sok mutációval rendelkező törzs'.

Kedden 46 román állampolgárt szállítottak haza Dél-Afrikából a román hatóságok, három személy koronavírus-tesztje pozitív volt. Mintáik szekvenálása több napig tart, de az első tesztek szerint 'alapos a gyanú', hogy ketten közülük az omikron variánssal fertőződtek meg - tájékoztatott korábban az egészségügyi minisztérium.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS