2022. szeptember 25. vasárnapEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Cîţu: ha a PSD-vel való kormánykoalíció veszélyezteti a reformokat, megfontoljuk a változtatás lehetőségét

2021. december 03. 08:55, utolsó frissítés: 08:55

Szükséges "kompromisszum" volt a reformok folytatásához a Szociáldemokrata Párttal (PSD) kötött kormánykoalíció, de ha a reformok végrehajtása veszélybe kerül, elsőként fogja javasolni, hogy találjanak más kormányképletet - jelentette ki Florin Cîţu liberális pártelnök.


'A Nemzeti Liberális Párt szerepe a kormánykoalícióban véghezvinni az általa megkezdett reformokat. Az országos helyreállítási tervben van egy sor reform, amelyek megvalósításához nagyon ragaszkodunk, ilyen például a nyugdíjreform. Ezeket a reformokat meg fogjuk valósítani. Én leszek az első, aki fel fogom vetni a PNL-ben, hogy találjunk egy új kormányképletet, amennyiben a jelenlegi koalíció útját állja a reformoknak' - jelentette ki Cîţu csütörtök este a Digi 24 hírtelevíziónak nyilatkozva.

Hozzátette, vannak opciók, de jelen helyzetben ez volt a működőképes variáns, és kénytelenek voltak kompromisszumokat kötni.

'Mihelyt érzékeljük, hogy a gazdasági stabilitás, a jogállam és a PNRR reformcsomagja veszélyben forog, dönteni fogunk a PNL-ben a további lépésekről' - szögezte le a PNL elnöke.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS