2022. május 25. szerdaOrbán
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Intézkedéseket vezethetnek be, hogy korlátozzák az omikron variáns romániai terjedését

2021. december 05. 12:07, utolsó frissítés: 13:07

Ideiglenes intézkedések bevezetésére lehet szükség az omikron variáns romániai terjedésének megfékezéséhez - jelentette ki vasárnap az egészségügyi miniszter.


Alexandru Rafila elmondta, azon túl, hogy eddig ez a variáns a legfertőzőbb, nagyon keveset lehet tudni az új koronavírus-mutánsról. Így nincs még pontos információ arról, hogy mennyire súlyos megbetegedést okoz, illetve arról, hogy mekkora az ellenállóképessége az oltásokkal szemben.

Azt azonban a miniszter örvendetesnek nevezte, hogy az omikron variánsával diagnosztizált két romániai személy egyike tünetmentes, a másiknak pedig nagyon enyhe tünetei vannak.

Nicolae Ciucă miniszterelnök vasárnap 11 órától megbeszélést tart az egészségügyi miniszterrel, Raed Arafat katasztrófavédelmi államtitkárral és Adriana Pistollal, az Országos Közegészségügyi Intézet vezetőjével az omikron romániai megjelenéséről.

Alexandru Rafila elmondta, ezen a találkozón különböző forgatókönyveket elemeznek, és más államok példáiból kiindulva számba veszik az omikron variáns terjedését megfékező lehetséges intézkedéseket. Hangsúlyozta, hogy a variáns terjedését csak lassítani lehet, megállítani nem, mert könnyen elképzelhető, hogy az ismert két eseten kívül már korábban is fertőzött Romániában az omikron. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS