2022. január 28. péntekKároly, Karola
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Sajtóértesülés: szilveszterre engedélyezhetik a bulikat, a szabadban a maszk sem lesz kötelező

2021. december 07. 15:52, utolsó frissítés: 17:37

Hivatalos döntés december 8-ára várható a tekintetben, hogy milyen szabályok szerint ünnepelhetünk az év végén, azonban a ziare.com már - saját forrásaira hivatkozva - megírta, hogy kábé mire lehet számítani.


Úgy tudják: szilveszterkor engedélyezhetik a bulikat, és az üzletek a jelenlegi 21 óra helyett 23 óráig tarthatnak majd nyitva.

A maszkok kültéri használata sem lesz kötelező, miután a fertőzöttségi ráta országszerte csökken, de egyértelmű szabályokat állapítanak meg arra vonatkozóan, hogy hol kell használni ezeket. Például zsúfolt helyeken vagy piacokon valószínűleg az ünnepek alatt is viselni kell.

Frissítés: Minden szükséges intézkedést meghoznak annak érdekében, hogy elkerüljék az ünnepek előtti zsúfoltságot, és hogy az embereknek legyen idejük biztonságos körülmények között bevásárolni karácsonyra és szilveszterre - jelentette ki kedden Nicolae Ciucă kormányfő az üzletek nyitvatartásával kapcsolatban. Elmondása szerint a kormány szerdai, december 8-i ülésén fogadja el az intézkedésekről szóló határozatot, majd részletesen ismertetik az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) vonatkozó döntéseit - mondta Ciucă a parlamentben adott nyilatkozatában.

Elmondása szerint vizsgálják annak lehetőségét is, hogy megszüntessék a védőmaszk viselésének kötelezettségét az utcán, a nem zsúfolt helyeken. (agerpres/ziare.com, hírszerk.)

Fotó: cottonbro/Pexels

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS