2022. január 17. hétfőAntal, Antónia
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Rafila: tájékoztatási kampányt indít a kormány a járványügyi szabályokról

2021. december 08. 14:48, utolsó frissítés: 14:48

A koronavírus-járvány elleni védekezési szabályok betartására felszólító tájékoztatási kampányt indít a kormány a helyi önkormányzatokkal összefogva az év végi ünnepek előtt - közölte szerdán az egészségügyi miniszter.


A kormánypalotában tartott sajtótájékoztatóján Alexandru Rafila elmondta, különösebb korlátozások nélkül meg lehet tartani a karácsonyi és szilveszteri szabadtéri rendezvényeket, de ezeknek nem szabad fertőzési gócokká változniuk. Ezért a miniszter felelősségteljes magatartásra szólította a lakosságot.

Rafila elmondta, a kormány a tervezett tájékoztatási kampányban arra hívja majd fel a figyelmet az év végi ünnepek idején, hogy a megelőzést tekintsék szabálynak az emberek. 'Nem kívánunk megbüntetni senkit, mert nem a szankcionálás a siker kulcsa, de nyilván bírságolni fogunk, ha a helyzet megkívánja' - jelentette ki a tárcavezető.

Az egészségügyi miniszter szerint a munkaadóknak élen kellene járniuk a szabályok betartatásában. 'Az oltás és a tesztelés mellett ez a kulcsa a járvány megszüntetésének' - fogalmazott Rafila.(agerpres)

Fotó: Alexandru Rafila/Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS