2022. január 28. péntekKároly, Karola
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Frissítve: Havasi Bertalan szerint álhír Orbán Viktor erdélyi látogatása

2021. december 08. 21:02, utolsó frissítés: 2021. december 09. 11:48

FRISSÍTÉS: A Mediafax által közzétett és a román hírportálok által megírt hír, miszerint Orbán Viktor egy nagybányai disznóvágáson készül részt venni, nem bizonyult valósnak. A Maszol Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtófőnökét kereste meg a hír megerősítése végett, azonban az a válasz érkezett, hogy álhírről van szó. Ennek nyomán a Transindex megkereste a Román Ökológiai Párt elnökét, Dănuț Popot, mivel az eredeti hír szerint ez a párt hívta meg disznóvágásra a magyar kormányfőt. A pártelnök kérdésünkre elmondta, hogy nem volt semmiféle kapcsolatfelvétel a politikai alakulat és Orbán miniszterelnök között, nem küldtek neki meghívót semmiféle magánrendezvényre. A Mediafax hírügynökségtől átvett információ tehát hamis. A félretájékoztatásért elnézést kérünk.


------------------------------
EREDETI HÍR: Magyarország miniszterelnöke ezúttal nem hivatalos látogatást tesz Erdélyben, hanem egy nagybányai politikus privát rendezvényére látogat Máramaros megyébe. A Mediafax hírügynökség úgy tudja, hogy disznóvágáson vesz majd részt, de azért ellátogat Szatmárnémetibe is, hogy a helyi RMDSZ képviselőivel találkozzon.

A Mediafax arról ír, hogy Orbán Viktort a Román Ökológiai Párt (Partidul Ecologist Român) egyik tagja hívta meg a nívós eseményre, amelynek a helyszíne a nagybányai Castel Transilvania nevű luxusszálloda lesz. Hozzátették, hogy a disznóvágásra több helyi politikus is meghívást kapott. (Mediafax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS