2022. január 17. hétfőAntal, Antónia
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Hétfőtől kötelező a digitális beutazási adatlap kitöltése a Romániába beutazók számára

2021. december 18. 15:41, utolsó frissítés: 15:41

A Romániába érkező polgároknak hétfőtől már nem kell kitölteniük a járványügyi nyilatkozatot, mert minden adatot tartalmazni fog a digitális beutazási adatlap - közölte szombaton a kormány.


A digitális beutazási adatlap (PLF - Passenger Locator Form) hétfőtől válik kötelezővé mindazok számára, akik Romániába készülnek utazni. Vasárnaptól kezdődően, elektronikus formában lehet kitölteni a https://plf.gov.ro alkalmazásban. Az adatlapot nem kell kinyomtatni, mert a személyazonossági igazolvány vagy útlevél szkennelésekor az űrlapon szereplő adatok megjelennek a határrendészet számítógépes alkalmazásában.

A digitális beutazási adatlapot legtöbb 24 órával a határátkelés előtt kell kitölteni.

Az adatokat helyesen kell bevezetni, mert a rendszer össze van kapcsolva a személyi nyilvántartások és adatbázis-kezelés igazgatósága (DEPABD), a határrendészet, valamint a fertőzötteket és karanténban levő személyeket nyilvántartó Corona-forms informatikai rendszerével. A dokumentumot már 18 tagállamban használják.

A digitális beutazási adatlapot minden Romániába lépő személynek 24 órán belül ki kell töltenie a plf.gov.ro felületen. A szabály áthágása 2000 és 3000 lej közötti bírsággal büntetendő - figyelmeztet a határrendészet és a különleges távközlési szolgálat (STS).(agerpres)
Aiytan, Unsplash

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS