2022. január 28. péntekKároly, Karola
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A tanügyminiszternek új ötletei vannak arra, hogy milyen körülmények között kötelezzék az online oktatást

2022. január 10. 15:14, utolsó frissítés: 15:18

"Jövő hétfőtől" azok az iskolák és óvodák, ahol a személyzet kevesebb mint 60 százaléka van beoltva, és az adott településen a fertőzési arány meghaladja a 3 ezreléket, online oktatásra térnek át - jelentette be az oktatási miniszter. "A közös rendelet 3. cikke a pénteki oltási arányra vonatkozik. Ha a megbetegedési arány meghaladja a 3 ezreléket (és az alkalmazottak beoltottsági aránya 60% alatt van), akkor jövő hétfőtől ezek az iskolák onlinera térnek át" - magyarázta Sorin Cîmpeanu.


A G4Media rámutat: a bejelentés ellentmond az oktatási miniszter által 2021. november 24-én alkalmazott algoritmusnak. Akkor arról beszélt, hogy az iskolák "már a 3 ezrelék alá csökkenő fertőzöttségi rátát közvetlenül követő napon visszatérnek a jelenléti oktatáshoz".

A tanügyminiszter hétfőn (ma) kifejtette, hogy "mivel országos szinten megváltoztak a karantén időtartamára vonatkozó szabályok, szükség van a közös rendelet (az oktatási és az egészségügyi miniszteré) aktualizálására, és ezt a lehető leghamarabb megvitatom az egészségügyi miniszterrel. Nagyon jó, ismétlem, nagyon jó az együttműködésünk az egészségügyi minisztériummal, amelyet a szociáldemokrata Alexandru Rafila vezet" - jelentette ki Cîmpeanu. (g4media.ro, hírszerk.)

Fotó: Sorin Cîmpeanu/Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS