2022. január 28. péntekKároly, Karola
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Hargita megyében tíz omikron gyanús mintából tízben mutatták ki az új variánst

2022. január 10. 16:23, utolsó frissítés: 17:10

Több mintát is elküldött szekvenálásra Bukarestbe a Hargita megyei egészségügyi igazgatóság (DSP), és eddig tíz koronavírus-fertőzöttnél mutatták ki az omikron-variánst.


Tar Gyöngyi DSP-igazgató hétfőn elmondta, eddig tíz omikron-gyanús Hargita megyei mintát vizsgáltak meg a fővárosban, és valamennyiben azonosították az új variánst. Ezeken kívül további mintákat küldtek szekvenálásra, és várják az eredményeket.

Mind a tíz omikron-fertőzött be van oltva, néhányan közülük három dózissal. Egyiküket sem kellett kórházba utalni, enyhe vagy közepes lefolyású a betegségük - közölte az igazgató.A DSP vezetője ugyanakkor arra int mindenkit, hogy szigorúan tartsák be a maszkviselésre vonatkozó szabályokat.

Hargita megyében 30 új megbetegedést jegyeztek az elmúlt 24 órában, és 21 személyt gyógyultnak nyilvánítottak. A statisztikák szerint hatan újrafertőződtek a koronavírussal.

A csíkszeredai, székelyudvarhelyi, maroshévízi és gyergyószentmiklósi kórházakban összesen 64 Covid-beteget kezelnek, ugyanakkor 480 személy van lakhelyi elkülönítésben és 485-en karanténban.

A megyében 1,28 ezrelékes a fertőzöttségi ráta. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS