2022. január 17. hétfőAntal, Antónia
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Azt követeli az AUR, hogy ne kelljen felmutatni a Covid-igazolványt a közintézményeknél

2022. január 12. 11:27, utolsó frissítés: 11:27

A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) kéri a hatóságoktól, haladéktalanul szüntessék meg a Covid-igazolvány felmutatásának kötelezettségét a közintézményeknél, hogy ne kelljen hosszú sorokat állniuk a polgármesteri hivataloknál az adóikat befizetni érkező polgároknak.


Szerdai közleményében az AUR felhívja a figyelmet, hogy országszerte hosszú sorok kígyóznak a polgármesteri hivatalok előtt, hiszen az emberek be akarják fizetni az adóikat, sok esetben azonban abban az "abszurd és megalázó helyzetben" találják magukat, hogy nem engedik be őket a közintézménybe eleget tenni törvényi kötelezettségüknek.

"Sok településen visszafordítják az embereket, ha nem tudják felmutatni a bejáratnál kért Covid-igazolványt. Elküldik őket tesztelni. Sokuk számára az a 60-70 lej, amennyibe egy gyorsteszt kerül, jelentős összeg, amelyet inkább élelemre költenének, nem a kormányzati politikai klientúra által árusított tesztekre" - fogalmazott közleményében az alakulat.(agerpres)

Fotó: A szélsőjobboldali alakulat korábban is tiltakozott az oltási igazolások kötelezése ellen. Forrás: az AUR Facebook-oldala

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS