2022. május 22. vasárnapJúlia, Rita
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Újabb fordulat: a foglalt kórházi ágyak arányától függ majd, hogy jelenléti vagy online oktatás folyik az iskolákban

2022. január 14. 08:28, utolsó frissítés: 13:14

Az eddigi kritériumokat módosítva a kórházak leterheltségétől tette függővé csütörtök este elfogadott határozatában az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) a jelenléti oktatást az iskolákban és az óvodákban.


E szerint online oktatásra térnek át a tanintézetek azokban a megyékben, amelyekben a koronavírusos betegek kezelésére szánt kórházi ágyak több mint 75 százaléka foglalt. Az iskolák és az óvodák akkor térhetnek vissza a digitális tanrendről a jelenléti oktatáshoz, ha a megyében a koronavírusos betegek kezelésére szánt kórházi ágyak kihasználtsága 70 százalék alá csökken.

További új szabály lesz, hogy tíz napig online oktatásra térnek át azok az iskolai osztályok vagy óvodai csoportok, amelyekben legkevesebb három gyerek igazoltan megfertőződött koronavírussal. A jelenlegi előírások szerint már akkor felfüggesztik a jelenléti oktatást a csoportokban vagy osztályokban, ha legalább egy gyerek igazoltan fertőzött.

Határozatában a CNSU felhatalmazta a tanügyi tárcát és az egészségügyi minisztériumot, hogy az új kritériumok szerint módosítsa a járványkörülmények között zajló oktatást szabályozó közös rendeletét. Az új előírások akkor lépnek hatályba, ha a módosított rendelet megjelenik a hivatalos közlönyben.(agerpres)

Fotó: Kuanish Reymbaev/unsplash.com

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS