2022. szeptember 27. keddAdalbert
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Tanügyminiszter: ha egy iskolában az osztályok fele online oktatásra kellene áttérjen, az egész iskolára érvényes lesz az online rendszer

2022. január 14. 14:50, utolsó frissítés: 14:50

Továbbra is érvényben marad az előírás, hogy teljes egészében online oktatásra térnek át azok az iskolák, amelyek osztályainak legkevesebb felében felfüggesztették a jelenléti oktatást - közölte pénteken a tanügyminiszter.


Sajtótájékoztatóján Sorin Cîmpeanu emlékeztetett arra, hogy az új szabályok szerint egy óvodai csoportban vagy iskolai osztályban akkor függesztik fel a jelenléti oktatást, ha hét egymást követő napon legkevesebb három koronavírus-fertőzéses esetet igazolnak.

Mint ismert, az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) csütörtök este elfogadott határozata értelmében online oktatásra térnek át a tanintézetek azokban a megyékben, amelyekben a koronavírusos betegek kezelésére szánt kórházi ágyak több mint 75 százaléka foglalt. A miniszter elmondta, jelenleg egyik megyében sem haladja meg a kórházi ágyak kihasználtsága ezt az arányt, ezért hétfőn valamennyi tanintézetben jelenléti oktatás zajlik majd.

Cîmpeanu elmondta, hogy az egészségügyi minisztérium és a tanügyi tárca közös rendelete a járványkörülmények közötti oktatás új szabályairól már péntek délután megjelenik a Hivatalos Közlönyben.

Elmagyarázta: azért nem teszik többé függővé a települések fertőzöttségi rátájától és az iskolai személyzet átoltottságától a jelenléti oktatást, mert a koronavírus omikron-variánsával szemben a vakcinák kevésbé hatékonyak.(agerpres)

Fotó: Sorin Cîmpeanu/Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS