2022. május 23. hétfőDezső
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Lesz egy plusz szabadnap 2022-ben: december 2-án sem kell dolgozni

2022. január 19. 19:00, utolsó frissítés: 19:00

Szerdán elfogadott határozatával munkaszüneti nappá nyilvánította a kormány 2022. december 2-át a közintézmények és a hatóságok alkalmazottai számára - számolt be a kabinet ülése után a munkaügyi miniszter.


Marius Budăi a döntést azzal magyarázta, hogy december 2-a két szabadnap - a december elsejei nemzeti ünnep és szombat - közé ékelődő pénteki napra esik.

A Victoria-palotában tartott sajtótájékoztatóján a miniszter emlékeztetett arra, hogy a munkaügyi törvénykönyv szerint a kiszámíthatóság érdekében a kormánynak januárban jóvá kell hagynia a plusz munkaszüneti napokra vonatkozó határozatot.

Véleménye szerint a december 2-án kívül idén nem lesz más olyan nap, amelyet 'híd jellege miatt' munkaszüneti nappá nyilvánítsanak.

A munkaügyi minisztérium ugyanakkor közölte, hogy a szerdán elfogadott határozat előírásai nem vonatkoznak azokra a munkahelyekre, ahol fogyamatos tevékenységet kell biztosítani, valamint a bírákra és a bírósági személyzet más kategóriáira, akik a december 2-i határidővel záruló perek lebonyolításában vesznek részt.

A szabadnapot 2022. december 31-ig be kell pótolniuk a közalkalmazottaknak, és ennek érdekében a közintézmények és hatóságok kötelesek meghosszabbítani a munkaidejüket.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS