2022. június 30. csütörtökPál
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Frissítve: Simion Kolozsváron járt, Emil Bochoz, sőt a Paprika Rádióhoz is benézett, ahol az „RMDSZ-maffiát” kereste

2022. január 19. 19:58, utolsó frissítés: 2022. január 20. 07:04

Az AUR vezetője, George Simion Kolozsvárra is eljutott az országjáró karavánjával, amelyet Klaus Johannis államelnök leváltására irányuló aláírásgyűjtés miatt indított.


Több tucatnyi támogató gyűlt össze az Avram Iancu téren, hogy üdvözölje a szélsőjobboldali politikai párt vezetőjét. Voltak olyanok is, akik kenyérrel és sóval fogadták a nacionalista, oltásellenes kijelentéseiről híres pártvezért, aki legutóbb Temesváron berontott a polgármesteri hivatal épületébe, Dominic Fritz leváltását kérve. Az esetről itt számoltunk be részletesen.

Kolozsváron azonban nem került ilyen jelenetre sor, mi több, George Simion dicsérő szavakkal méltatta Emil Bocot, hangsúlyozva, hogy Kolozsvár polgármestere "a tettek embere", aki a sok elfoglaltsága közepette talált egy szabad "fél órát", és fogadta őt a városházán.

"Boc nem tett ellenünk olyan kijelentéseket, mint mások tettek (...) Ő egy értelmes ember, akivel lehet beszélgetni. Köszönjük neki, hogy fogadott minket" - nyilatkozta az AUR vezetője.A kolozsvári járókelőknek, akiket arra kértek, hogy írják alá az ország elnöke leváltásáért indított kezdeményezést, Simion többször is gondosan elismételte: "a polgármester is fogadott bennünket, Boc szavatartó ember, még ha különböző pártokból vagyunk, akkor is egyezünk".

FRISSÍTÉS: Az AUR társelnöke a látogatást követően egy olyan videót tett közzé Facebook-oldalán, amelyből az derül ki, hogy nemcsak aláírásgyűjtögetéssel foglalkozott, hanem váratlan látogatást tett a Paprika Rádió székhelyén is, ugyanis a kolozsvári magyar üzletemberek egyesülete, az Eureka, amely a rádiót is működteti, erre a címre van bejegyezve.A meglepett alkalamzottak alig tudtak válaszolni George Simion kérdéseire, aki gyakorlatilag névsorolvasást tartott, és arra várt választ, hogy a felolvasott nevek közül, kik azok a személyek, akik még mindig érdekeltek az egyesületben, mert szerinte néhányuk a magyar miniszterelnökkel áll kapcsolatban, és magyarországi kormánypénzekkel üzletel Kolozsváron. Az említettek között volt Pászkány Árpád, a CFR volt tulajdonosa, Péter Pál üzletember, de a kolozsvári liberális politikus, Rares Bogdan apósa is. George Simion látogatásának végén kijelentette, hogy hadat üzen az 'RMDSZ-maffiának'.


(Actual de Cluj/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS