2022. május 23. hétfőDezső
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Hatalmas tűz Kommandón, 8 ház gyulladt ki. Frissítés: eloltották a tüzet, adományokat gyűjtenek

2022. január 23. 15:54, utolsó frissítés: 20:48

Hatalmas tűz van a Kovászna megyei Kommandón - jelentette Facebook-oldalán a Szentléleki Ifjúsági Szervezet. A civilek felhívják a figyelmet, hogy a károsult családoknak segítségre van szükségük, vízre, élelemre és száraz ruhára.
A helyszínen a Kovászna Megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége (ISU) négy tűzoltóautója oltja a tüzet, 14 altiszt és egy önkéntes vesz részt a mentésben.
A tűz mintegy 600 négyzetméteres területen terjed, 8 összeépített ház érintett, ebből 5 teljesen leégett, 3 háznak a teteje égett le.

A tűz által érintett házakban 19 fő élt, ebből 3 kiskorú (1 éves, 6 éves és 17 éves). A 19 főből 2 fő a református parókián, 17 fő pedig rokonoknál kap szállást - írják a tűzoltók.FRISSÍTÉS: A tüzet eloltották

Sikerült eloltani a tüzet - jelentette Facebook-oldalán a Szentléleki Ifjúsági Szervezet. 5 ház teljesen leégett, és további 3 ház tetőzete vált a lángok martalékává. A kásorultak között három kiskorú van, egy 8 hónapos kisfiú csecsemő, egy első osztályos kislány, illetve egy 11. osztályos tanuló.FRISSÍTÉS: Folyik az adománygyűjtés

Az RMDSZ - Háromszéki Területi Szervezete karöltve más helyi szervezetekkel, valamint a Magyar Ifjak Kézdiszékért - MIK, a Mikes Kelemen Ifjai és számos más ifjúsági szervezet gyorssegélyt juttatott el a károsultaknak. Meleg ruhákat, meleg ételt és jelentős pénzbeli adományokat, illetve létfontosságú eszközöket (meleg pokróc, paplan és párna).

A gyűjtés folytatódik, pénzbeli adományokat a következő számlaszámokon gyűjtenek:
IBAN: RO61 BREL 0005 5082 2335 0100
Revolut: 0758331484
Megjegyzésbe: "Adomány - Kommandó"

A családok számára szükséges tárgyakról listát állítunk össze, amelyet közölni fogunk - írja az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS