2022. június 30. csütörtökPál
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Tintával öntötték arcon az AUR társelnökét Iașiban, a Kis Egyesülés ünnepén

2022. január 24. 11:59, utolsó frissítés: 15:19

Tintával öntötték arcon az AUR társelnökét, Geroge Simiont Iașiban, a Kis Egyesülés ünnepén, miközben a politikus több társával együtt hórázott Iaşi főterén - írja a G4media.


A csendőrök őrizetbe vették a tintát loccsantó fiatalembert, Simion pedig folytatta programját. Az AUR elnöke arra kérte a rendőröket, hogy hagyják békén a fiatalembert.

Az AUR hétfőn rendezvényt szervezett Iaşi központjában a Kis Egyesülés napja alkalmából, a hatóságok által bevezetett korlátozások ellenére. A több száz fős rendezvényen részt vettek George Simion és Claudiu Târziu, az AUR társelnökei, valamint a párt bejelentett elnökjelöltje, Călin Georgescu. Több pap is részt vesz az eseményen.

A Simiont tintával lefröcskölő férfit bevitték kihallgatásra a Iaşi-i rendőrőrsre.

A parlamenti képviselő a sajtónak elmondta, hogy az incidens nem zavarta meg az ünnepi hangulatot. 'Öntsenek le tintával, semmi gond, de ne feledjék, hogy ki vezette 32 évig az országot' - jelentette ki Simion. Hozzátette: arra kéri a rendőrséget, hogy ne bírságolja meg a tettest, mert nem kíván panaszt tenni ellene. 'Ma nemzeti ünnep van. Ha ő ezt így látta jónak... Mi szeretjük őt és pártállástól függetlenül szeretjük az összes románt' - fejtegette a politikus.

A Iaşi megyei rendőrség hétfő délután közölte, hogy előállította azt a férfit, aki "egy kék színű folyadékkal" leöntötte a politikust. Közrend- és közcsendháborítás gyanújával vizsgálatot indítottak ellene.

Fotó: Képernymentés George Simion Facebook-oldalárólFotó: Képernymentés George Simion Facebook-oldaláról


A gyanúsított egy 31 éves, Bákó megyei férfi, akit kihallgattak a iaşi-i rendőrségen.

Az AUR felvonulását nem engedélyezték a hatóságok. Az eseményen a párt mintegy 800 szimpatizánsa vett részt, dacolva a megyei vészhelyzeti bizottságnak azzal a döntésével, hogy a magas fertőzöttségi ráta miatt a városban tilos 100 főnél nagyobb részvételű nyilvános rendezvényeket tartani.

Tavaly hasonló eset történt Iaşi-ban, amikor Mihai Chirica polgármestert a január 24-i ünnepségen joghurttal öntötték le. (g4media.ro, hírszerk.)

Nyitókép: Képernyőmentés a G4media videójából.
Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS