2022. május 23. hétfőDezső
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Bukarestbe látogat Florence Parly francia védelmi miniszter

2022. január 27. 09:31, utolsó frissítés: 09:31

Bukarestbe látogat Florence Parly francia védelmi miniszter. Csütörtökön Klaus Johannis államfővel, Nicolae Ciucă kormányfővel és hivatali kollégájával, Vasile Dîncuval is tárgyal.


A bukaresti francia nagykövetség közleménye szerint a megbeszélések középpontjában a két ország közötti védelmi kapcsolatok elmélyítése áll majd, beleértve a fegyverkezési együttműködést is. A francia miniszter tárgyalni fog vendéglátóival a Száhel-övezetbeli missziókról, az Európai Unió Tanácsa francia elnökségének prioritásairól, valamint a kelet-európai regionális helyzetről is, azzal összefüggésben, hogy Franciaország kész megerősíteni a katonai jelenlétét Romániában.

Múlt héten Emmanuel Macron francia elnök bejelentette, hogy országa kész NATO-csapatokat küldeni Románia területére.

Dîncu: katonai és geostratégiai tervekről, valamint fegyverkezésről tárgyalunk francia hivatali kollégámmal, Florence Parlyval

Katonai és geostratégiai tervekről, valamint fegyverkezésről tárgyal Vasile Dîncu védelmi miniszter francia hivatali kollégájával, Florence Parlyval.

Dîncu úgy nyilatkozott az Antena 3-nak, hogy Franciaország erősíteni akarja partnerségét Romániával, hogy sokkal aktívabbá tegye jelenlétét a Fekete-tenger e térségében.

Azt is elmondta, hogy a csütörtöki találkozón szó lesz a katonai és geostratégiai tervezésről, az Európai Unió Tanácsa francia elnökségének prioritásairól, a két ország összetett viszonyáról, valamint a hadsereg felszerelésének bővítéséről is. 'Biztos vagyok benne, hogy ebben a helyzetben francia hivatali kollégám, Parly asszony gyors ideutazása jó híreket fog jelenti számunkra' - tette hozzá Vasile Dîncu.(agerpres)

Fotó: Florence Parly/Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS