2022. június 30. csütörtökPál
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Iskolai, tanfelügyelőségi és hatósági vizsgálatok is zajlanak a 14 éves székelyföldi fiatal halála miatt

2022. január 28. 16:08, utolsó frissítés: 16:08

Vizsgálatot indított az iskola és a megyei tanfelügyelőség a múlt héten meghalt diák ügyében, miután a szülők panaszt nyújtottak be – számolt be a Székelyhon.


Mint mi is hírt adtunk róla, január 18-án meghalt egy 14 éves kiskorú, akit elütött a vonat: az ügyben a hatóságok nyomozást indítottak, mivel felmerült az öngyilkosság gyanúja is.

A székelyföldi portál tájékoztatása szerint a nyolcadik osztályos tanuló szülei panaszt tettek a Hargita Megyei Tanfelügyelőségnél, mivel gyerekük január 18-án iskolába indult, de félt odamenni, mivel bántalmazás áldozata volt, és tartott a megszégyenítéstől – így indult el az ellenkező irányban lévő vasúti vonal irányába, ahol a tragédia bekövetkezett. A megyei tanfelügyelőség megerősítette a feljelentés tényét, kivizsgálják a benyújtott panaszt, és ígéretet tettek, hogy megteszik a szükséges törvényes lépéseket – egyelőre egy vizsgálóbizottságot küldenek az érintett iskolába.

Belső eljárást kezdeményezett az érintett iskola is, ahova az áldozat járt, illetve szakmai támogatást és segítséget kértek az eset kezelésére a pszichopedagógiai központtól és a tanfelügyelőségtől is. (szekelyhon.ro)

---

Ha úgy érzed, bajban vagy, a Telefonos Lelkisegély Szolgálatnál meghallgatnak: a 0754 800 808 telefonszámra bárki betelefonálhat, kérdezhet, vagy csak egyszerűen elmondja nehézségeit. Képzett munkatársak fogadják a betelefonálókat. A telefonszámot minden hétköznap 8-24 óra között lehet hívni. Email: hallgatlak.lelkisegely@gmail.com

Ha bántalmazás áldozata/túlélője vagy, fordulhatsz segítségért, információért a Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Intézetekhez. Ezen a linken kikeresheted, hol található a hozzád legközelebbi székhely, vagy segítséget, információt kérhetsz a 0800500333 ingyenes segélyvonalon.

Ha veszélyben vagy, illetve kiskorúak bántalmazását észleled a környezetedben, akkor hívd az 119 gyermekvédelmi segélyvonalat, vagy az 112-t!Nyitókép: a Hallgatlak - Erdélyi telefonos- és internetes lelkisegély-szolgálat Facebook-oldala.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS