2022. május 23. hétfőDezső
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Újra van kutatásért, innovációért és digitalizációért felelős miniszter

2022. január 28. 16:25, utolsó frissítés: 17:26

Letette pénteken Klaus Johannis államfő előtt a hivatali esküt Marcel Boloş, a kutatásért, innovációért és digitalizációért felelős tárca új vezetője.


A Cotroceni-palotában tartott ceremónián részt vett Florin Cîţu szenátusi és Marcel Ciolacu képviselőházi elnök, Nicolae Ciucă miniszterelnök, elnöki tanácsosok és államtanácsosok.

Az államfő pénteken írta alá Marcel Boloş kinevezését a kutatásért, innovációért és digitalizációért felelős minisztérium élére. (agerpres)Frissítés: Marcel Boloşt az itthon és Európában szerzett közigazgatási tapasztalata, komolysága, felelősségtudata teszi alkalmassá a kutatási, innovációért és digitalizációért felelős minisztérium vezetésére – olvasható Nicolae Ciucă miniszterelnök pénteki Facebook-bejegyzésében.

„Üdvözlöm a csapatban Marcel Boloş kollégát, aki az ágazat számára kulcsfontosságú pillanatban veszi át a kutatásért, innovációért és digitalizációért felelős miniszteri mandátumot! Az országos helyreállítási terv kidolgozásának és megvalósításának különböző szakaszaiban való részvétele garantálja, hogy részleteiben ismeri Románia főbb célkitűzéseit” – olvasható a kormányfő bejegyzésében.

Ciucă emlékeztet, hogy a digitalizáció a járvány utáni országos helyreállítási terve egyik fontos pillére, és várhatóan jelentős előnyöket hoz majd a mindennapi életbe, a gazdaságba és a hazai közigazgatásba.

Ugyanakkor kiemeli, hogy az új miniszter „hazai és európai közigazgatási tapasztalata, komolysága és felelősségtudata” nagy előnyt fog jelenteni a rábízott feladat elvégzésében.

„Sok sikert, Marcel Boloş!” – üzeni Nicolae Ciucă a közösségi oldalon.

Nyitókép: képernyőmentés / Marcel Boloş Facebook-oldal.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS