2024. március 5. keddAdorján, Adrián
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Rafila: még körülbelül tíz napig emelkednek az esetszámok

2022. január 29. 15:58, utolsó frissítés: 15:58

Alexandru Rafila egészségügyi miniszter úgy nyilatkozott szombaton, hogy a fertőzési esetek száma továbbra is növekvő tendenciát mutat, és ez még legalább tíz napig így lesz, jövő héten pedig várhatóan meghaladja a napi új esetek száma a 40 ezret.


Az egészségügyi tárca vezetője kifejtette, a hatóságokat jelenleg a pozitív tesztek magas aránya foglalkoztatja, az elvégzett tesztek egyharmada ugyanis pozitív.

"Egyelőre még az esetszámok növekedésének periódusában vagyunk, és ez még eltart legalább tíz napig. Véleményem szerint jövő héten az esetszám meghaladja a 40 ezret" - mondta.

Rafila hozzátette, Romániában egyelőre minden ötödik fertőzést a koronavírus delta-variánsa okoz, ezért továbbra is viszonylag magas a súlyos tünetekkel járó megbetegedések aránya. Az omikron-variáns nagyobb fertőzőképessége következtében a delta-variáns várhatóan vissza fog húzódni, és ezzel együtt a súlyos esetek száma is csökkenni fog - mondta a miniszter, aki szerint körülbelül tíz nap múlva kezd majd lefele tartani a járványgörbe.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS