2024. március 5. keddAdorján, Adrián
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Eljárás indult a cseh milliomos ellen, aki 417 km/h-val száguldott egy németországi autópályán

2022. február 09. 10:43, utolsó frissítés: 10:46

Nyomozás indult Radim Passer cseh milliomos ellen, mert 417 km/h-val száguldott egy németországi autópályán, ahol egyébként egyáltalán nincs sebességlimit, mégis mérlegelik a hatóságok, hogy veszélyesnek minősíthető-e a mutatvány írja a BBC nyomán a Telex.


Németország híres arról, hogy a rendkívül kiterjedt autópálya-hálózatának nagy részén semmilyen sebességkorlátozás nincs. Passer ellen most mégis vizsgálat indult, amiért az egyik, Berlin és Hannover közötti háromsávos autópálya-szakaszon 417 km/h-val repesztett.

Bár a hatályos német törvényekben valóban nincs sebességlimit, olyan tágan értelmezhető kitétel azonban szerepel az előírásokban, hogy nem lehet másokra veszélyes módon közlekedni. Ha elítélik Passert, akkor enyhébb esetben pénzbüntetést kap, súlyosabb esetben két év börtönt, bár erre kicsi az esély.

Mint korábban írtuk, Németországban próbálgatta Radim Passer cseh milliomos, mennyvel bír menni az új, hipergyors Bugatti Chiron-ja.

A száguldásról készített filmecskét feltöltötte a Youtubera, hogy borzonghassanak a békésen autózni vágyok, és hogy irigykedhessen a többi sebességmániás. A felvételt 2 hét alatt 6,6 millióan tekintették meg.

A német közlekedési miniszter sem hagyta szó nélkül, hogy Passer lényegében gyorsulási pályának használja a német utakat. "Elítélem az olyan viselkedést, mely veszélyezteti a közlekedők biztonságát. A KRESZ szabályait mindenkinek be kell tartania. Az, hogy egyes autópálya szakaszokon nincs sebességkorlát, nem jelenti azt, hogy mindenki annyival száguldozhat, amennyivel akar" - mondta.Fotó: képernyőmentés

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS